Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Fiyatları Things To Know

Wiki Article

Ivedili çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanların binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler kaynak önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın merdiveni bapları, yangın çıkışı ve acil tahliye planlarının uygulanması karınin gerekli olan standartlara birebir olarak yapım edilmelidir. Bu hatda, yangın merdiveni bapsı imalatı ve yangın ekipmanları üzerine henüz çokça marifet edinebilirsiniz.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriyetle 60 an, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları arasında paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, yaraşıklı fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri etkili fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. çoğu kez maden veya bedduaşap malzemeler kullanılır. yangın kapısı Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun yürekin bile kanatlarının dizaynının en kazançlı biçimde gestaltlması gereklidir. Kanatları far halde biçimli monte edilmezse kaçış esnasında sıkıntılar yaşanabilir. Evgin çıkış kapısı kilitli olmamalı ve etki ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu bapların tütün sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan henüz azca kata sahip binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan elan bir küme kata ehil binalarda en azca 90 dakika yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına orantılı mürtefi nitelikli ısıyla genleabat yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları mafevkda belirttiğimiz peklik derecelerine rabıtalı olarak bileğişçilikmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bandajlamda değanlayışmektedir.

Yangın Bapsı Elbette Asılmışr? Her binanın malik olduğu meydan ve ihtiyacı hane önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi ekipler aracılığıyla bünyelmaktadır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında yaman ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Belirtilen bu çağ dilimleri bir kapının yangına ne derece müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Lakin bu mevzuda titiz tutulmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 dakika üstelik dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Report this wiki page